Eмисия новини
от 07.00 часа

Две нови детски книжки излязоха на българския пазар

Снимка: Фондация „Подарете книга”

Две нови детски книжки излязоха на българския пазар. Едната е „За Малкия Йонджи, с Огромна Любов“ и е написана по действителен случай. С покупката на тази книжка се подпомага създаването на фондация, която да работи за ефективни мерки от страна на институциите, за да могат децата да запазят пълноценния си контакт с майката и бащата, когато те са разделени.

„Не беше лесно, леко и приятно да бъдат нарисувани илюстрациите, но пък го чувствах още по-важно. Иска ми се тази книга да достигне до тези деца, за да видят, че техният проблем е нещо, по което се работи и се надявам да се намери решение, както и до родители в подобна ситуация, за да получат подкрепа. Не е лесно да се работи по тежък проблем, но е много важно“, разказа в предаването „Преди всички“ младата художничка Весела Кучева, която е направила илюстрациите в книжката.

Кучева е илюстратор и на друга книжка, която беше представена на Фестивала на българската книга в Брюксел - „Хоботчо“. Автор на книжката е майката й – Ценка Кучева. Тук историята е много весела и е създадена още докато бях малка, сподели художничката. 

Цялото интервю с Весела Кучева чуйте в звуковия файл. 


Още от

Стефка Янорова на 50! Честит юбилей!

публикувано на 16.10.19 в 11:45

Прелюдия към „Пловдив джаз фест 2019“

публикувано на 16.10.19 в 11:30