Eмисия новини
от 18.00 часа

Соколов мечтае да играе на Олимпийските игри

Цветан Соколов
Снимка: БФВ

"Моята цел е да се подготвя най-добре и да помогна на отбора да се класира на Олимпийски игри. Вярвам, че всички момчета в националния отбор имаме същата цел и същата мечта", коментира диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов, който вече се присъедини към лагера на "лъвовете" за предстоящите мачове от Лигата на нациите във Варна в края на седмицата. 

От 14 до 16 юни в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската и волейболна столица на България "лъвовете" посрещат Австралия, Япония и Италия. След пристигането си във Варна европейският клубен шампион Цветан Соколов даде интервю пред официалния сайт на Българската федерация по волейбол, в което разказа за своята пределна мотивация за положителни емоции с националния отбор на България.

"Чувството да се завърнеш в националния отборее много хубаво. От доста време го чакам, да кажем от една година. За жалост миналата година не успях да се завърна в националния отбор, трябваше да направя една операция. Сега съм много щастлив от факта, че се завръщам в националния отбор и то точно във Варна. Очакваме прекрасно волейболно лято, изпълнено с много емоции, най-вече положителни. Стискам палци да завардваме всички тези хора, които ще дойдат да ни подкрепят. Защото в крайна сметка и ние сме едни запалянковци, които просто играят", заяви дупничанинът.

Соколов каза, че очаква добри мачове на високо ниво, защото всеки един от тези отбори, които идвут у нас, искал да побеждава. Той се надява да се получат красиви мачове, да зарадват публиката във Варна и да спечелят срещите.

" Всяко състезание започва с малки крачки. Тук сме се събрали да се подготвим най-добре точно за олимпийската квалификация. Чувам, че много хора говорят, че това е мисия невъзможна, но защо пък да е невъзможна? Аз очаквам всеотдайна подкрепа от публиката във Варна - тук сме постигали голяма част от целите си и сме играли мачове на много високо ниво, побеждавали сме много противници, които за момента са били фаворити, побеждавали сме олимпийски шампиони, световни шампиони. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице, да се забавляваме и най-вече - да излезем радостни от крайния резултат", допълни Цветан Соколов.


Още от