Eмисия новини
от часа

Спецакция в офиси на свързана с Иво Прокопиев фирма

Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура предприе акция в софийска сграда, където са офисите на свързана с бизнесмена Иво Прокопиев фирма.

Според временно изпълняващия длъжността "ръководител" на Спецпрокуратурата Димитър Петров акцията е във връзка с разследване за пране на пари от продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие "Каолин".

Иззети са документи, проверяват се и други бизнес дейности, но не издателската, каза Петров, като обеща подробности по-късно.

В изпратена до медиите позиция Иво Прокопиев заяви:

"Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и повечето от които са вече предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели. Лично аз и фирмите, които ръководя, ще продължим да спазваме закона и да съдействаме на властите. С подобни поръчкови акции обаче, ръководството на прокуратурата все повече затвърждава представата на обществото, че действа основно като бухалка за натиск върху неудобните на властта хора и свободни медии. Репресията срещу мен продължава вече с години, затова водя дело срещу държавата в съда в Страсбург".

Още от