Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев разговаря с влиятелен бизнесмен от ОАЕ

Президентът Румен Радев и главният изпълнителен директор на „Дубай порт уърлд“ Султан Ахмед бин Сулайем на срещата им на „Дондуков“ 2.
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев обсъди днес на „Дондуков“ 2 перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа с главен изпълнителен директор на „Дубай порт уърлд“ (Dubai Port World) Султан Ахмед бин Сулайем, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Срещата между двамата е в резултат на участието на Радев в Петербургския икономически форум, на който президентът отправи покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.

Компанията „Дубай порт уърлд“ е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в различни части на света, а Султан Ахмед бин Сулайем е един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ).

Държавният глава заяви, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и висококвалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център. 

Султан Ахмед бин Сулайем подчерта интереса на „Дубай порт уърлд“ за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. По думите му използването на българските пристанища по река Дунав дават възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени