Eмисия новини
от 09.00 часа

Костадин Филипов представя книгата си "На дъх от лятото"

Журналистът Костадин Филипов представя своята поетична книга „На дъх от лятото“ в рамките на „Пловдив чете“. 

Дебютната стихосбирка включва 48 стиха – тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател. Книгата е на ИК „Персей“ и ще бъде представена в Bee Bop Cafe. 

Редактор е известната поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата на "На дъх от лятото" и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов.

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио "ЧЛК", Велинград. Паралелно със следването си в ПУ "П. Хилендарски", специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции "Канал Ком". 

Телевизионната му кариера започва в ТВ "Евроком-Пловдив" като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и "Темата на Нова" на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването "Дневен ред", редактор на риалити формата "Фермата" по bTV, а днес е редактор в предаването "Преди обед" по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Интервю с Костадин Филипов можете да чуете в звуковия файл.
Още от