Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова организира среща за проблемите на чуждестранните студенти с български произход

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира среща, посветена на проблемите на чуждестранните студенти с български произход, които се обучават в наши университети. В срещата ще участват министри и представители на ведомствата, свързани с уреждането на статута и обучението на тези студенти, както и ректори на висши учебни заведения.

Илияна Йотова проведе поредица от срещи във Варна, Благоевград, Пловдив и София със студенти от българските диаспори. Подготвени са предложения за улесняване на пребиваването им в България, както и подобряване на условията за кандидатстване и обучение, каза вицепрезидентът за "Хоризонт":

"Проведохме една серия от студентски лаборатории с деца, които имат български произход - от Западните покрайнини, от Молдова, от Украйна. Те учат в нашите висши учебни заведения, в нашите университети. Има редица проблеми, с които те се сблъскват - от визите, които трябва да имат за България. Затова аз благодаря на всички колеги от трите министерства, с които заедно ще направим така, че да улесним пребиваването на тези деца".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!