Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази събота, 15 юни, в НВИМ

Снимки в бронирани машини и рисуване във вода са сред атракциите за Деня на бащата

| обновено на 14.06.19 в 16:19
Казват, че за отношението на бащата се съди по това как той постъпва, когато никой не го гледа, че децата напоследък страдат от прекалено много майки и твърде малко бащи…

Е, тази събота е по-специална за татковците.
За осма поредна в този ден (15 юни) приятни изненади и занимания е подготвил Националният военноисторически музей (НВИМ). Там от 2012 г. през се отбелязва Денят на бащата.

Още в началото идеята беше да съчетаем, да комбинираме чара на историята със забавните начини на прекарване на свободното време – обясни в ефира на Радио София Славея Сурчева – връзки с обществеността на НВИМ.

И изборът е точно във времето, с което започва лятната ваканция на децата – средата на юни. Целта е децата хем дасе забавляват с атрактивни занимания, хем да трупат знания.

Сред правилата, които са си поставили и спазват от музея, по думите на Славея Сурчева, са предизвикване на усмивки, създаване на пространство за споделен хубав ден, да бъде интересно за децата и приятно за родителите…

И не е случайно, че през годините интересът към този празник в НВИМ става все по-голям.

Тази събота от 10.00 до 18.00 ч. вратите отново се отварят (с вход свободен) и за откритата експозиция, постоянната и временните изложби. Татковците (е, и майките) ще могат с децата си да научат повече за българската държава и армия, както и любопитни факти от битието ни в миналото.

Специално за събитието Българската армия представя военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.

Снимките са разрешени.

Ще има забавления за всички, уверяват още организаторите: програмиране на роботи и създаване на видеоигри, народни танци и лятна читалня, скаутски лагер, мини футбол, сглобяване на къщички и създаване на мечтания град, решаване на логически задачи, дори рисуване върху вода…

Чуйте повече по темата в разговора на Гергана Пейкова със Славея Сурчева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна