Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи срещу цените на горивата заплашиха с блокади

| обновено на 13.06.19 в 20:20
Снимка: БГНЕС

Протестиращи срещу високите цени на горивата заплашиха с блокади, ако не бъдат чути от властта.
Протестно автошествие премина тази вечер през центъра на София. Недоволството е срещу бездействието на държавата да предприеме мерки против спекулата с цените, твърдят организаторите от Национален синдикат "Защита".

Шествието от двадесетина автомобила тръгна от БНБ, премина с клаксони и знамена покрай Министерския съвет и през центъра на града до Цариградско шосе и обратно.

Според протестиращите цените растат единствено заради спекула, защото този път ситуацията не може да се обясни със състоянието на международните пазари.

„Протестираме цените да придобият нормален пазарен, а не спекулативен…Защото при същия курс на долара и цена на суров петрол преди два месеца и половина тези цени бяха 1,98. В момента без никаква пазарна логика са 2,29…Може би няма човек в България, който да не вижда, че има картел“, бяха част от коментарите на недоволните шофьори.

Организаторите на протеста се обърнаха и към премиера Бойко Борисов, като го поздравиха за 60-годишнината му, но ултимативно настояха и той да се намеси. 

Акцията не цели масовост, а предупреждение, казаха протестиращите и припомниха протестите срещу високите цени на горивата от миналата година. Те обещаха нова акция идната седмица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!