Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азар: Мечтаех да играя за Реал от дете

Еден Азар и президентът на Реал Флорентино Перес позират с фланелка без номер.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еден Азар беше представен като футболист на Реал (Мадрид) снощи. Десетки хиляди запалянковци на "белите" присъстваха на събитието на клубния стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица.

"Мечтаех за този момент от много млад. Още от времето, когато играех в двора на семейната къща. Тогава започнах да подкрепям Реал. След това отидох във Франция и Англия, но пристигането ми тук и обличането на този екип е голяма чест. Нямам търпение до началото на сезона. Искам да печеля титли с отбора", заяви Азар. 

Белгийският национал е щастлив, че ще играе под ръководството на старши треньора Зинедин Зидан.

"Всеки знае, че Зидан беше моят идол още от най-млада възраст. Това, че той води отбора е изключително важен фактор. Може би се намирам в най-силния момент от моята кариера. Мечтаех да играя в Мадрид от доста години. Кариерата ми се разви на етапи. Сега е моментът да се отбележи тази повратна точка. Идвам в най-големия клуб на света", каза още 28-годишният Азар. 

В четвъртък той премина медицински прегледи и подписа договор с бившия европейски клубен шампион. Контрактът му е за пет сезона. Сумата, която Реал (Мадрид) ще плати на Челси за трансфера е между 100 и 130 милиона евро, в зависимост от изявите на плеймейкъра с екипа на "белите".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна