Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алегри си взима почивка от футбола

Масимилиано Алегри
Снимка: БТА

Бившият старши треньор на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че иска да презареди батериите и ще си вземе година почивка от футбола, преди да се завърне към треньорство. 

51-годишният специалист изведе „Старата госпожа“ до пет последователни титли на Серия А, четири титли за Купата на Италия и два финала в Шампионската лига по време на петгодишния си престой начело на „бианконерите“, но се раздели с клуба в края на изминалия сезон.

„Ще си взема година почивка от футбола и ще се отдам на семейството си“, заяви Алегри, цитиран от Би Би Си. "Последните 16 години ме изтощиха доста“, призна той. Алегри започна треньорската си кариера през 2004 в четвърта дивизия на Италия и бе наставник на Милан, който изведе тима до шампионската титла през 2011, преди да се присъедини към Ювентус през 2014.

Британски и италиански медии съобщиха, че мениджърът на Челси Маурицио Сари е близо до това да стане заместник на Алегри, след като Ювентус стигна до принципна договорка с лондонския клуб за подписа на италианеца. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна