Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Концерт в лятна вечер" за 85-годишнината на Радио Варна


С концерт на Младежкия симфоничен оркестър - Варна към Националното училище по изкуствата "Добри Христов" на 16 юни от 19 часа ще бъде отбелязана 85-годишнината на Радио Варна. Под мотото "Концерт в лятна вечер" събитието ще привлече варненци и гостите на града до централния вход на Морската градина.


Под диригентството на Страцимир Павлов първо ще прозвучи Сарабанда из "Класично и романтично" на Панчо Владигеров и така ще бъде почетена 120-годишнината на българския класик. В програмата са предвидени още популярни произведения от Моцарт, няколко познати на меломаните симфонични танци от Брамс, Бизе, Шостакович и др., а втората част ще бъде изцяло посветена на филмовата музика. За солисти са поканени трима музиканти от Симфоничния оркестър на Българското национално радио: Елена Ганова - цигулка, Стефания Янкова - виола и Кристиян Калоянов - кларинет.

Повече подробности за празничния концерт разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Кремена Георгиева - водещ на предаването "Програма Класика" по Радио Варна. Чуйте интервюто в първия звуков файл. Във втория звуков файл можете да чуете разговора й с ръководителите на Младежкия симфоничен оркестър - Варна: диригента Страцимир Павлов и артистичния директор Руми Петрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!