Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туроператор може да загуби лиценза си след проверки в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на проверки за нерегламентирана туристическа дейност в курортния комплекс Слънчев бряг. Проверяващите откриха липса на актуална застраховка на туроператор, а заради нарушението започва процедура по отнемане на лиценза на фирмата.

Проверките стартираха след сигнал от туроператори по време на откритата приемна на министър Николина Ангелкова в Слънчев бряг. Сериозно нарушение беше констатирано още в първия офис, в който влязоха инспекторите, а Ангелкова обобщи:

„Там се установи липса на застраховка, която е абсолютно задължителна за извършване на туроператорска и турагентска дейност и за предлагане на екскурзии. Така че в този случай ще докладваме на комисията, експертната, която взима решенията за заличаване на този туроператор или турагент от регистъра“.

В друг проверен обект застраховката не беше на видно място и ще се доказва дали има такава. В трети офис нарушения не бяха открити.

За подобни нерегламентирани дейности за година и половина са заличени над 350 туроператори, работещи без застраховка за клиентите си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени