Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жертви при челен удар на полицейска патрулка с друга кола, трима полицаи са ранени

| обновено на 15.06.19 в 19:54
Снимка: Ани Петрова

Двама души са загинали при тежка катастрофа на пътя София - Варна край Ябланица, а трима полицаи са пострадали.

Инцидентът е станал в събота малко след 12:30 часа на главния път София – Варна край Ябланица в района на пътен възел „Стрелките“. Челно са се сблъскали полицейски патрулен автомобил и кола с варненска регистрация.

Загинал е 68-годишният шофьор на частния автомобил, а малко по-късно в болницата е починала и пътувала с него 66-годишна жена.

Тримата полицаи са откарани във ВМА в София, като единият от тях по информация на лекарите е в тежко състояние с опасност за живота. Другите двама са с по-леки наранявания.

От болницата потвърдиха пред "Хоризонт", че служителите на МВР са при тях, но уточниха, че в момента пострадалите минават прегледи. Информация за актуалното им състояние ще бъде дадена малко по-късно тази вечер.

Пътувалите в другата кола са мъж и жена, като мъжът е починал на път за болница, а жената е транспортирана в плевенска болница с тежка фрактура, където по-късно също е починала.

От полицията съобщиха, че катастрофата е станала, след като лек автомобил с варненска регистрация по неизвестни причини е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в патрулката. От тежките травми са починали мъж и жена, пътували в лекия автомобил. Тримата пострадали полицейски служители са транспортирани за лечение във Военната болница в София. Единият от тях в тежко състояние и с опасност за живота. Взети са им кръвни проби за анализ, а тестът за алкохол с дрегер е показал отрицателни резултати.

По случая е образувано следствено дело.

Причините за катастрофата все още се изясняват.

Движението в района не е ограничено, но се регулира от „Пътна полиция“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна