Eмисия новини
от 20.00 часа

Фестивал на детското творчество „Видовденчета” в Брезник

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Фестивал на детското творчество „Видовденчета” ще се проведе в Брезник. Празникът се организира за първа година, но амбицията на организаторите от Училищното настоятелство в средно училище "Васил Левски" е той да стане ежегоден. Участие са заявили деца от Брезник, София и Перник. Те ще пеят и танцуват на възстановената за целта стара сцена в местността "Бърдото".

Програмата включва фолклор, атрактивни спортове, сценично изкуство. Няколко творчески ателиета за традиционни модерни изкуства ще бъдат на разположение на всички деца и гости. Ще се работи с глина и с други природни материали. Ще има фолклорна викторина, изложба и горска библиотека.

Идеята е да се даде поле за изява на всички талантливи деца във всички сфери на изкуството, науката, техниката и спорта, а тези, които искат просто да си поиграят, ще могат да разучат игри от стари времена, които дори родителите им са забравили, заявиха организаторите.

Фестивалът "Видовденчета" предшества големия Граовски събор "Видовден", който ежегодно се провежда в Брезник в края на юни.

Още от