Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служител на МВР в ареста за нелегално производство и разпространение на марков тютюн

| обновено на 16.06.19 в 18:07
Снимка: БГНЕС

26-годишният полицей Даниел Кьосев остава за постоянно в ареста с обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за производство и търговия на тютюн без бандерол. Това реши специализираният съд.

Униформеният беше задържан вчера докато е превозвал близо 300 килограма нелегален тютюн. Освен него, в групата са участвали още 10 души, от които също ще бъде търсена наказателна отговорност. Защитата ще обжалва мярката.

Служителят Даниел Кьосев е млад, работил е от скоро в МВР, служител е на "Жандармерията", съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева:

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния му автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият транспортира нарязания тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си".

Престъпната група, в която влизат още 10 души, задържани миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната., е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени