Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бобов дол е без интернет след акцията на ГДБОП в офисите на кабелния оператор за града

Снимка: Кирил Фалин

Общината в Бобов дол е останала без интернет след акцията на ГДБОП в офисите на кабелния оператор за града на 13 юни. През целия петъчен ден общинската администрация е имала сериозни затруднения в работата си, служителите работели с телефоните си, а трябвало да готвят отчети и анализи.

Кметът Елза Величкова се надява до утре сутринта интернет връзките на Общината да бъдат възстановени напълно, за да могат да работят нормално. Цял Бобов дол ползва един оператор - в Дупница, където след операцията на ГДБОП бяха иззети конфигурации и оборудване, а беше задържан и IT-специалист.

През почивните дни започнаха постепенно възобновяване на излъчването на телевизионни канали. Интернетът в Дупница, региона и Югозападна България е напълно възстановен, като са възможни смущения, обявяват от оператора. Абонатите трябва да пренастроят телевизорите си да преминат на аналогов сигнал от менюто за настройки на телевизора.

Бобов дол няма нормално покритие на централните с национален обхват мобилни оператори и абонатите нямат голям избор. Разчитат нещата с кабелния оператор да се нормализират, добави кметът Елза Величкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!