Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите ни по хандбал с бронзовите медали в Тбилиси

Националите ни по хандбал спечелиха бронзовите медали на турнира в Тбилиси
Снимка: архив

Мъжкият национален отбор на България заслужи бронзовите медали на първенството по хандбал на развиващите се нации в Тбилиси.
Възпитаниците на Никола Карастоянов разгромиха Великобритания с 47:31 (26:17) в мача за третото място в Тбилиси.
Българите започнаха силно и след малко повече от шест минути вече водеха със 7:2. Десетина минути преди почивката авансът нарасна до 18:11, а в края на първото полувреме разликата за първи път стана двуцифрена при 26:16.
След почивката момчетата на Карастоянов продължиха да доминират, като малко след средата на частта изградиха преднина от 39:26 и края нямаха съществени проблеми, въпреки че на игрището се появиха и повечето от резервите.   
Голмайстор за българите в мача с 12 попадения стана Георги Атанасов, който беше избран за играч на двубоя. Кристиан Василев добави 9 гола, а Светлин Димитров се отличи с 8.
За британците по 8 пъти се разписаха Джошуа Да Силва и Себастиан Едгар.

Шампион стана Грузия. На финала в Тбилиси грузинците надиграха Куба с 31:21 (14:10). Още до почивката домакините взеха солиден аванс от четири гола, който не само запазиха, но и увеличиха през вторите 30 минути.
Най-резултатен за победителите с 8 гола бе Гиорги Цховребадзе, а за Куба по 5 гола вкараха Омар Толедано и Рейниер Табоада.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна