Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред МС срещу убиване на животни само заради кожите им

Снимка: http://museumofsolidarity.eu

Година след като 51 234 граждани се подписаха под инициативата за забрана за отглеждане и убиване на животни само заради кожите им, инициативата беше представена на вниманието на депутатите. Отговор все още няма. Затова от инициативата организират на 19 юни в 9.00 часа протест пред сградата на Министерски съвет с надежда да бъдат чути от премиера Бойко Борисов, който да припомни пред депутатите, че трябва да реагират пред тази гражданска инициатива.

“Случиха се много неща (от внасяне на законопроекта до днес). Много е важно да отбележим, че откакто сме внесли законопроекта миналата година по това време, не сме спирали да провеждаме разговори с депутати и с политици относно важността на тази мярка. Нито един от депутатите не се против, нито пък посочиха аргументи срещу забраната“, каза пред БНР Петя Алтимирска от сдружение “Кампания и Активизъм за Животните в Индустрията “ (КАЖИ) в отговор на въпроса какво се случи от 22 юни до днес.

В интервю за предаването “Преди всички“ тя посочи още:

“Не е тайна обаче, че липсва политическа инициатива от страна на самите партии“. “Не е тайна, че тази пасивност се дължи на силното финансово лоби, влиянията от страна на бизнеса“.

Алтимирска коментира още и защо протестът не е пред парламента, а пред Министерски съвет.

Интервюто с Петя Алтимирска може да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна