Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български и грузински общини ще си сътрудничат по социални и инфраструктурни проекти

Председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе, заместник-парламентарният председател Явор Нотев и дипломати посетиха музей „Възраждане и Учредително събрание“,
Снимка: Община Велико Търново

Българските общини ще си сътрудничат с грузинските по социални и инфраструктурни проекти. Водят се преговори за възстановяване на директните самолетни полети между двете държави. Това стана ясно при днешното посещение във Велико Търново на председателя на Грузинския парламент Иракли Кобахидзе.

Председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе, заместник-парламентарният председател Явор Нотев и дипломати посетиха музей „Възраждане и Учредително събрание“, където кметът на Велико Търново ги запозна с приемането на Търновската конституция. 

Даниел Панов посочи, че активно се работи за сътрудничество между българските и грузинските общини по общи проекти за меки мерки - до 70 хил. лв. и за инфраструктура с подпомагане до 250 000 лв.

Иракли Кобахидзе посочи, че се водят преговори за възстановяване на директните самолетни полети между Грузия и България, което ще благоприятства двустранното развитие на туризма. 

Беше обсъдено установяването на партньорство между Велико Търново и старинната грузинка столица Мцхета.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна