Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домакините от САЩ с категоричен успех на "Голд къп"

Тайлър Бойд (в червено) вкара 2 гола за САЩ.
Снимка: БТА

Отборът на САЩ започна с категоричен успех защитата на титлата си на турнира на КОНКАКАФ "Голд къп". Американските футболисти надиграха Гаяна с 4:0 в Сейнт Пол, Минесота, като не оставиха шансове на по-непретенциозния си съперник. 

Резултатът бе открит от Пол Ариола, който получи чудесен пас от Уестън Маккени. Така завърши и първата част на двубоя. През втората САЩ реализира нови три безответни попадения.

Първо Тайлър Бойд покачи на 2:0 в 51-та минута след дълъг пас на Майкъл Брадли, като повторенията показаха, че той е бил в засада. Системата за видеоповторение (ВАР) обаче не е налична в турнира и голът бе зачетен. Това бе и попадение номер 1000 в историята на мъжкия национален отбор на САЩ, който изигра своя първи официален двубой през август 1916. Гяси Зардес направи резултата класически, а в края Бойд вкара втория си гол, с което оформи и крайното 4:0.

Това бе най-голямата победа за селекционера Грег Берхалтер, който застана начело на янките през декември. В следващия си двубой от група "D" американците излизат срещу Тринидад и Тобаго в Кливланд. Това ще бъде първият мач между двата състава след изненадващия успех на Тринидад и Тобаго над САЩ през октомври 2017, който сложи край на амбициите на американците да участват на Мондиала в Русия през изминалото лято.

В другата среща от група "D" Гаяна се изправя срещу Панама в събота. Панамците надиграха Тринидад и Тобаго с 2:0 по-рано през деня. И двата гола паднаха през втората част, като точни бяха Армандо Купър и Едгар Барсенас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени