Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарапова срещу Кербер в Майорка

Шарапова поздравява публиката след успеха си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившите водачки в световната ранглиста на тенисистките Мария Шарапова и Ангелик Кербер ще се срещнат на осминафиналите на турнира на трева в Майорка, Испания, в сряда.

Рускинята изигра снощи първия си мач от края на януари заради контузия и победи словачката Виктория Кужмова със 7:6(8), 6:0. Шарапова имаше проблеми в първия сет, когато съперничката ѝ сервираше за спечелването му при 6:5. Маша успя да върне пробива, после отрази два сетбола в тайбрека, преди да го спечели.

Във втората част нямаше интрига и бившата приятелка на Григор Димитров даде само шест точки на Кужмова.

„Това беше първата ми победа от три-четири месеца. Радвам се, че съм в Майорка – страхотно място за тренировка  игра. Винаги е добре да спечелиш. Рамото ми издържа, но имам много неща, които трябва да подобря“, каза след успеха носителката на пет титли от Големия шлем.

Актуалната шампионка от Уимбълдън Кербер трябваше да играе три сета, за да сломи съпротивата на квалификантката от Белгия Изален Бонавентюр със 7:5, 4:6, 6:2.

До момента германската левичарка и Шарапова са играли осем пъти и са си разменили по четири победи. Кербер спечели последните три двубоя, включително и единствения на трева през 2014 на Уимбълдън.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна