Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 15 юли в Дирекция "Култура" на Столичната община

Приемат номинации за Наградите за ярки постижения в културата

Снимка: Столична община

Започна приемането на предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2019 г., Наградите се връчват на тържествена церемония в Деня на София - 17 септември. Срокът за подаване на номинации в Дирекция „Култура” на Столичната община е до 15 юли 2019 г., включително в областите Литература, Театър, Музика, Визуално-пластични изкуства, Художествена фотография, Кино, Архитектура, Опазване на културното наследство и естетизация на градската среда, Критика и журналистика в областта на културата, Танцово изкуство, Фолклорни сценични изкуства, Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2018 г. - 1 юли 2019 г.

Документи се приемат само по електронен път, на имейл: nagradi.so@gmail.com. За допълнителна информация - тел. 02 988 20 08, Дирекция "Култура" на Столична община.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна