Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нанси Пелоси: Ще започнем импийчмънт на Тръмп, ако бъдат открити нарушения

Председателят на Камарата на представителите на Съединените щати Нанси Пелоси заяви в сряда, че ако разследванията, провеждани от демократите, установят, че има някакви нарушения от името на президента Доналд Тръмп, Конгресът ще трябва да започне процедура за импийчмънт.

"Ако има доказателства, трябва да имаме импийчмънт", посочи Пелоси пред репортер, който попита дали има алтернативен начин за порицание на президента.

По-рано този месец Нанси Пелоси заяви, че Камарата на демократите "не е дори близо" да подкрепи започването на процедура за импийчмънт срещу Доналд Тръмп. Твърди се, че тя също така е отхвърлила искането на конгресмена Джери Надлер, председател на юридическата комисия в Камарата на представителите, да се започне процедура за импийчмънт, като вместо това тя е заявила, че би искала да види Тръмп в затвора.

Коментирайки други теми, Нанси Пелоси каза, че последното нещо, от което страната се нуждае, е Доналд Тръмп да заплашва председателя на Федералния резерв. Тя се позова на отправени вчера от самият президент намеци, че ще бъдат търсени възможности отстраняване по непригодност на Джером Пауъл след днешното решение Фед за лихвените ставки.

"Да видим какво ще направи той (Джереми Пауъл) на предстоящото заседание", посочи снощи Тръмп пред репортери, когато беше попитан за предишни информации, че Белият дом обмисля промяна на водачеството на централната банка на САЩ. Според агенция Блумбърг, Белият дом е проучвал възможността да понижи Джером Пауъл до управител в рамките на Фед и да назначи на негово място нов председател.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна