Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класика в парка на Висшето транспортно училище в София

Ново културно пространство се оформя по идея на ръководствата на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Дома на транпортните работници и Опера Нова - те организират двудневен музикален празник в парка на училището на ул. "Гео Милев" в столичния квартал "Слатина". На 29 и 30 юни на специално изградена сцена ще бъдат представени дневни детски куклени спектакли, опера и галаконцерт.

Диригентът Иван Ангелов, който има завидна дългогодишна международна кариера, е съставил оркестър от някои от най-уважаваните столични музиканти, а като солисти в операта "Травиата" от Верди на 29 юни от 21 часа публиката ще види младият сопран от Гърция Зеня Ардженти, тенора Валерий Георгиев и баритона Иван Кабамитов. В неделната вечер, на 30 юни от 21 часа, присъстващите ще аплодират концерта спектакъл "Пътуване из Европа" с популярни и любими произведения от музикалната класика, а всяка пиеса ще бъде като пътуване до някоя европейска столица.

Екзотична част от новия музикален форум ще бъде специалният влак, наречен "Травиата", който ще отпътува на 29 юни точно в 19.30 ч. от първия перон на Централна гара - София и ще пристигне пред сцената за предвидения в 20 часа тържествен водосвет преди началото на оперния спектакъл.

Подробности за програмата на "Класика в парка" разказаха за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" диригентът Иван Ангелов, певицата Зеня Ардженти и мениджърът на Дома на транспортните работници в София Мирослав Маринов. Разговорът можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!