Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое със загуба в Банско

Александър Любенов
Снимка: архив

Отборът на Берое загуби с 0:2 срещу Академия Пандев първата си контрола по време на предсезонната подготовка. Двубоят се игра на терените на "Евима футбол" в Банско, а съперникът отбеляза по едно попадение през двете полувремена чрез Дориев и Илиев. Срещата бе прекъсната през първото полувреме заради инцидент с играча на Академия Пандев - Димов.

Берое имаше инициативата през по-голямата част от мача, но не успя да реализира създадените положения. На два пъти след удари на Педро Еуженио топката срещна гредите. Македонците пък организираха добра атака в шестата минута, когато Горан Томовски подаде към Сашко Пандев, който стреля, но неточно в аут. Три минути по-късно Минчев намери Василев, който продължи за Цветков, но той стреля над вратата.

В 13-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Академия Пандев се получи сблъсък между Ерол Алкан и Диме Димов. Футболистът на македонския отбор си глътна езика и ситуацията бе критична. Той получи спешна медицинска помощ от лекарските екипи на двата отбора. Играта бе спряна за близо 17 минути, а Диме Димов бе откаран с линейка в местната болница. Веднага след подновяването Цанков намери Камбуров, който стреля от наказателното поле, но вратаря изби топката.

В 24-та минута гостите отбелязаха първия си гол. Сашко Пандев намери Йованов по левия фланг. Той центрира в пеналта, а там Дориев с един удар прати топката във вратата на Перниш - 0:1. Петко Цанков отправи опасен удар в 30-ата минута, но не намери целта. Последва нов шанс за Камбуров, но ударът на нападателя рикошира и излезе в корнер. В последната минута от първата част Камбуров намери Педро, който засече топката от въздуха, но ударът срещна гредата.

В 54-ата минута Ненов изведе страхотно Педро, който се озова сам срещу стража на Академия Пандев, но ударът на португалеца бе спасен. Шест минути след това след грешка в защита от страна на Берое Кристиан Велиновски излезе сам срещу Александър Любенов, но вратарят се намеси на два пъти много решаващо и спаси. Педро Еуженио бе изведен между двама играчи на Академия Пандев и изскачаше сам срещу вратаря на македонския отбор, но в последния момент бе затворен и топката му бе отнета.
Академия Пандев вкара втори гол в 82-та минута, след като Илиев бе изведен сам срещу Александър Любенов и не пропусна да реализира, оформяйки крайното 0:2. Минута преди края Берое имаше възможност да изпълни непряк свободен удар в малкото наказателно поле, но Ненов не намери вратата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна