Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнучин иска едногодишна отмяна на лимита на дълг на САЩ, ако Конгресът не постигне сделка за федералните разходи

Стивън Мнучин, финансов министър на САЩ

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви в сряда вечерта, че американската администрация иска временна отмяна на лимита на федералния дълг в рамките на една година, ако не бъде постигнато споразумение между лидерите на Конгреса относно ограничаването на държавните разходи.

Стивън Мнучин се срещна с лидери, включително с председателя на Камара на представителите Нанси Пелоси и и с председателя на сенатската комисия по бюджета Ричард Шелби, относно важния въпрос за тавана на разходите, който да предотврати още едно принудително спиране на работата на федералното правителство на САЩ през есента.

Финансовият министър твърди, че ако не бъде постигната сделка в Конгреса, Белият дом предлага едногодишен временен бюджет, който да поднови държавното финансиране на същите нива, в допълнение към едногодишна отмяна на тавана на държавния дълг.

Мнучин също така подчерта, че президентът Доналд Тръмп възнамерява да запази правителството отворено и да не допусне ново негово временно спиране подобна на това от края на миналата и през януари тази година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна