Eмисия новини
от 19.00 часа

Кметът на Русе подаде сигнал до властите заради фалшива новина в уебсайт

Кметът на Русе Пламен Стоилов

Сигнал до Окръжна прокуратура-Русе и Съвета за електронни медии е подал днес кметът на Русе Пламен Стоилов. Поводът е публикация в електронен сайт от тази сутрин, в която се разпространяват клеветнически твърдения.

Публикацията е със заглавие: „Арестуват кмета на Русе“ и е направена от сайт, който не е посочил нито авторите си, нито собствениците си. В информацията дори се стига дотам, че се съобщава, че на кмета Стоилов е поискана вече оставката от редица обществени и бизнес-организации поради несправяне с работата и съмнение в корупция. За да се всее паника у гражданите и да се внуши достоверност, авторите на дописката са поставили снимка от миналата година, когато полицията бе заградила сградата на общината след фалшив сигнал за бомба.

„Значи това са хора, които работят за пари и обслужват конкретни партии. По съответния законов ред ще си търся правата. Сезирам окръжния прокурор и СЕМ конкретно за тази нагла публикация, която беше тази сутрин“, каза Стоилов.

Това не е първата клевета, която се разпространява по адрес русенския кмет от анонимни сайтове, но този път ще се очаква реакцията на държавните органи.


Още от
Африканската чума по свинете е силно заразно вирусно заболяване по домашните и дивите свине.

Първи случай на АЧС в Габровско

публикувано на 19.10.19 в 12:01