Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите по магистрала "Хемус" приключват до 10 юли

Снимка: АПИ

Ремонтите по "варненската" част на магистрала "Хемус" трябва да приключат до 10-и юли. Това каза за Радио Варна началникът на Областното пътно управление Румен Илиев.

До края на юни ще бъде пуснато движението и в двете посоки между пътен възел "Повеляново" и разклона за Слънчево. В момента там върви ремонт на 9,5 км в посока Варна.

Всеки момент ще започне преасфалтиране на следващите 6,5 км - от разклона за Повеляново до естакада "Девня". Движението ще се извършва двупосочно в платното Варна-София. Този ремонт трябва да приключи до 10 юли.

Непрекъснато се коси и се режат храсти от двете страни на трасето от Варна до разклона за село Невша, където е границата с ОПУ-Шумен, увери Илиев. "Екипите работят всеки ден. Започват от Варна и когато стигнат до Невша, веднага се връщат и започват отново, защото при тези дъждове тревата расте за 2 седмици", обясни той.

Готов е ремонтът на пътя от Варна за Бургас. В 50-те километра, които са на варненска територия, за направени общо 2200 кв. м кърпежи. Преасфалтирани са и дупките по пътя за Добрич.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени