Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри ще участва и на Уимбълдън

Анди Мъри се завърна с победа след операцията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият водач в световната ранглиста Анди Мъри потвърди, че ще играе в двойка с французина Пиер-Юг Ербер на Уимбълдън. Снощи британецът се завърна на корта за първи път от януари на АТР 500 турнира в „Куинс Клъб" в дует с Фелисиано Лопес. Двамата записаха впечатляващ успех в първия кръг със 7:6(5), 6:3 над поставените под №1 колумбийци Хуан Себастиан Кабай и Роберт Фара.

Мъри почти сигурно няма да играе на сингъл, но може да се впусне и в турнира на смесени двойки, ако намери подходяща партньорка. Той вече е питал шампионката от "Ролан Гарос" Ашли Барти.

Иначе Пиер-Юг Ербер e по-известен като двойков специалист, а в тандем със сънародника си Никола Маю са спечелири всички турнири от Големия шлем. Напоследък той се справя отлично и на сингъл, а в момента е №49 в света.

„Моят треньор каза на Пиер-Юг, че ще играя на двойки на Уимбълдън преди известно време. Той обаче бе заявил, че ще се концентрира върху мачовете си на единично на "Ролан Гарос" и Уимбълдън. След няколко седмици обаче Ербер влезе във връзка с мен и каза, че все пак може и да играе. Той говори с неговия щаб и решихме да играем заедно", коментира Мъри. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна