Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Противодействие на дискриминацията на пазара на труда

БНР Новини
Доц. Ана Джумалиева.
Снимка: личен архив на доц. Ана Джумалиева

Проектът е замислен от Стратегия „Европа 2020” за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж и е тясно свързан с изпълнението на Кохезионната политика на Европейския съюз, насочена към намаляване на социално-икономическите различия между регионите в Европа и насърчаване на растежа, конкурентоспособността и устойчивото развитие. Целта е систематизиране на практиките за равни възможности и недискриминация с цел насърчаване, институционализиране и сертифициране на политиките по равенство и недискриминация на работното място.

Дата на приключване: 1 юни 2020 г. Специфичните цели на проекта са:
• Систематизирането на практиките за равни възможности и недискриминация с цел насърчаване, институционализиране и сертифициране на политиките по равенство и недискриминация на работното място.
• Разработване и пилотно прилагане на механизъм за сертифициране и въвеждане на стандарт за недискриминация в сферата на заетостта.
• Разработване на стратегия за откриване, установяване и противодействие на скритата дискриминация с оглед координирането на действията на всички заинтересовани страни в сферата на антидискриминационната политика.

Чуйте какво каза днес в предаването „Законът и Темида“ по темата доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна