Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнени комбинации за състезателите ни по скокове на батут за европейските игри в Минск

Мариана Макулова, Христина Пенева, Мариян Михалев, Мариела Пенева и Станислав Стоянов
Снимка: БФ Скокове на батут

Трима състезатели ще представят България на европейските игри в Минск в скоковете на батут. Мариян Михалев и Мариела и Христина Пеневи ще се борят за отличията в индивидуалната дисциплина, а двете сестри ще мерят сили и в синхронните скокове.

Дни преди старта на Игрите Христина Пенева получи травма, която за сега е овладяна, съобщи старши треньорът на отбора Мариана Макулова.

„Тя в момента се чувства много добре. Участва в тренировъчния процес. Травмата е овладяна. Има промяна в комбинациите и на тримата състезатели, които са с доста по-висока трудност и са по-изчистени технически. При синхроните според правилника няма квалификационен тур, участва се директно на финал така, че при тях имаме големи шансове да се борят за медал. В индивидуалната надпревара се надявам, че ще направят добро класиране. В квалификациите ще участват 24 спортисти, като 6 от тях ще стигнат до финал. Там ще е по-сложно, при жените се надявам на влезнат в първите 10, а при мъжете се борим да се доближим до финала“, сподели още Макулова.

„Очаквам добро представяне. Подготовката ми беше много добра. Нямах контузии. Имам притеснения за това състезание, но мисля, че ще се справя добре. В задължителната комбинация нищо не сме променяли, вдигнахме само височината и повишихме трудността. Във волната имам нов елемент, който е изчистен и вече стои много добре в съчетанието“, добави Мариян Михалев.

Мариян Михалев

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени