Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джонсън и Хънт дадоха официален старт на кампанията си

Борис Джонсън (вляво) по време на телевизионен дебат с Джереми Хънт.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания Борис Джонсън и Джеръми Хънт официално стартираха кампанията си за следващ лидер на Консервативната партия и премиер на страната. Съботните вестници обаче днес излязоха на първа страница с новина, че съседи на Борис Джонсън са повикали през нощта полиция заради шумен семеен скандал в дома му. 

Джонсън и Хънт са в Бирмингам, където на конференция се опитват да убедят членовете на Консервативната партия в достойнствата си да бъдат лидери и премиери. 

Джонсън заяви, че е имало "мрачни дни" за неговата партия, но той може да обърне нещата в положителна посока и да победи лидера на лейбъристите Джеръми Корбин. Той допълни, че е напълно възможно излизането от ЕС на 31 октомври. Джонсън обаче отказа да коментира съобщенията за скандала с партньорката му с аргумента, че хората това не ги интересува, а искат да чуят какво той може да направи за страната. 

От своя страна Джеръми Хънт каза, че "ако бъде избран погрешният човек за премиер, няма да има преговори, няма да има доверие, няма да има сделка, и ако парламентът спре всичко това, може да няма дори Брекзит". 

Джонсън и Хънт ще участват в още 15 подобни конференции в рамките на месец преди членовете на Консервативната партия да гласуват кой предпочитат за поста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени