Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фелисиано Лопес на финал в Лондон

Фелисиано Лопес на финал в Лондон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът от 2017 г. - Фелисиано Лопес (Испания), се класира за финала на турнира по тенис на трева в лондонския Куинс Клъб с награден фонд 2,08 милиона евро. Участващият с уайлд кард испанец наниза 15 аса и елиминира 18-годишния канадец Феликс Оже Алиасим с 6:7, 6:3, 6:4 след 2:16 часа игра. 37-годишният испанец, който е 113-и в световната ранглиста, спаси всичките 8 възможности за пробив на съперника си в мача, за да триумфира.

Оже Алиасим, който в първия кръг елиминира в два сета Григор Димитров, пласира 25 аса. Тийнейджърът взе оспорвания първи сет, след като спечели четири от последните пет разигравания в тайбрека. В началото на втората част Лопес реализира първи пробив и запази преднината си до края й, за да изравни. В третия сет испанецът отново успя да пробие за 3:2, след което при 5:3 пропусна четири мачбола, но веднага след това нямаше проблеми да стигне до успеха при собствен сервис. Лопес има шест титли в кариерата си, три от които на трева, а в търсене на седмия си трофей той ще се изправи срещу французина Жил Симон.

34-годишният Симон достигна до първи финал в кариера си на тревна настилка след 6:7, 6:4, 6:3 срещу четвъртия в схемата Даниил Медведев (Русия) за 2:38 часа. Бившият номер 6 в света се възползва от двойна грешка на Медведев, за да реализира пробив за 5:3 в решаващия трети сет, след което затвори мача при собственото си подаване. Французинът, 38-и в класацията на АТП, достигна до 22-и финал в кариерата си, в който ще търси 15-ия си трофей. Лопес води с 5:2 победи срещу Симон, като е спечелил и четирите им срещи на трева със само един загубен сет в тях.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна