Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия и Венецуела на четвъртфиналите в Копа Америка

Бразилия разгроми Перу с 5:0
Снимка: БТА

Отборът на домакина Бразилия разгроми Перу с 5:0 и си осигури първото място в група „А“ на турнира по футбол Копа Америка, а с това и класиране за четвъртфиналите. Каземиро откри с глава още в 12-ата минута след центриране от корнер на Филипе Коутиньо от ляво и кратко разбъркване в наказателното поле на съперника, а седем минути по-късно Роберто Фирмино се възползва от грешна на вратаря Педро Гайесе и удвои. При опит да шутира напред Гайесе нацели нападателя на Ливърпул, топката рикошира от него, след което се удари в страничната греда и се върна на полето към Фирмино, който отблизо вкара за 2:0.

Крилото Евертон направи разликата класическа след малко повече от половин час игра с удар по тревата от левия ъгъл на нападателното поле, а малко след почивката Дани Алвеш направи 4:0 след извеждащо подаване на Фирмино. В края резервата Уилиан се разписа с изстрел от левия ъгъл на пеналта, а в четвъртата минута на добавеното време Габриел Жезус пропусна спорна дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу него от вратаря Гайесе.

Венецуела завърши на второто място и също продължава в елиминациите след 3:1 над Боливия. Дарвин Мачис се разписа два пъти - в началото на двете полувремена, за да помогне за успеха. Той откри резултата още във втората минута, когато засече с глава под гредата отлично центриране в пеналта от дясно на Роналд Ернандес. Мачис удвои десет минути след почивката с изстрел от границата на наказателното поле. Леонел Хустиняно намали в 83-ата минута с шут по тревата също от границата на пеналта, но три минути по-късно Джоузеф Мартинес гарантира успеха на Венецуела с удар с глава след подаване от ляво на Хулио Сотелдо.

Крайно класиране:

1. Бразилия  3  2  1  0  8:0  7 точки  

2. Венецуела  3  1  2  0  3:1    5   

3. Перу   3    1  1  1  3:6  4   

4. Боливия    3    0  0    3    2:9  0


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени