Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимат филм в Музея на религиите в Стара Загора

Снимките на част от танцовия филм "Поглед под ръба" започват днес в 13 часа в Музея на религиите в Стара Загора. Лентата се заснема на 12 различни културно-исторически и природни места в България – Пловдив, Проходна пещера, крепост Овеч, Слънчев бряг, Музеят на религиите в Стара Загора и други.

Продукцията е българо-американска. Режисьор-хореографи са Коста Каракашян и Стефани Ханджийска. В екипа има четирима български танцьори (Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов). Оператор е Кевин Чиу, а монтажист и композитор Джулиън Лайтнър.

Кога човешкото тяло е в хармония с тези места и кога изолацията или преекспонирането на една среда могат да предизвикат разруха? В търсене на отговорите на тези въпроси филмът изследва пространствения диалог между човек и заобикалящата го среда чрез съвременен танц и цели да вдъхнови публиката да обича пространствата, които обитава. Реализира се с подкрепата на Национален фонд “Култура”, Дерида Денс Център и е част от програмата на "Пловдив 2019 – Европейска столица на културата". След заснемането филмът ще бъде представен в София и Пловдив, както и изпратен в международни фестивали.

Репетицията ще започне в 12 часа. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!