Eмисия новини
от 03.00 часа

Мария Оряшкова: Горда съм, че съм българка

Мария Оряшкова
Снимка: БОК, Костадин Андонов


“Щастлива съм. Когато имаш точната мотивация и точните хора зад гърба си, мисля, че се получава. Беларус, Украйна и Русия са първите в ранглистата. Щастлива съм, горда съм, че съм българка! Винаги ще се боря за страната си. Благодаря! Вече почти не се прибирам, а имам страшната подкрепа на всички българи”, бяха първите думи на Оряшкова пред пресаташето на Българския олимпийски комитет Тодор Шабански, след като спечели първия за България златен медал в турнира по самбо от програма на европейските игри в Минск.

Снимка
Мария Оряшкова е четирикратна световна шампионка, а на Игрите в Минск е единствената състезателка, която участва в два вида спорт – самбо и борба. В турнира по борба българката ще се състезава в категория 76 килограма, който стартира на 27 юни.

Снимка
“Ще си взема един ден почивка и продължавам. Засега вървя добре, ще видим и след борбата какво ще стане. За момента в самбото се чувствам по-сигурна. Тренирам от дете и ми е по на сърде. Целта ми в борбата са олимпийските игри”, завърши Оряшкова.


Още от