Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова бе гост на откриването на Олимпийския дом в Лозана

Стефка Костадинова по време на церемонията.
Снимка: IOC

Председателят на БОК Стефка Костадинова беше сред специалните гости, поканени за откриването на новата сграда на МОК в Лозана. По време на церемонията председателят на БОК проведе редица срещи със свои колеги и световни знаменитости в спорта. Сред тях бяха легендарните Габриела Сабатини и Катарина Вит, както и принцът на Монако Албер.

Президентите на националните олимпийски комитети от Европа бяха специални гости и се присъединиха към останалите олимпийски шефове при откриването на новата щаб квартира на МОК. Стефка Костадинова бе част от тържествената церемония, на която президентът Томас Бах преряза лентата и разведе гостите из новите помещения.

Събитието бе насрочено точно в Олимпийския ден – 23 юни и отбеляза 125-ата годишнина от основаването на Международния олимпийски комитет.

След церемонията Стефка Костадинова и останалите президенти на национални олимпийски комитети от Европа се върнаха в Минск за да проследят до края Европейските игри в беларуската столица. По-късно днес Стефка Костадинова ще посети селото на спортистите и ще се срещне с българските състезатели и треньори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени