Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Самсунг" пуска на пазара три нови интелигентни (смарт) домашни устройства

Южнокорейският технологичен гигант "Самсунг" (Samsung Electronics Co. Ltd.) представи в понеделник три свои нови интелигентни (смарт) домашни устройства - SmartThings Cam, SmartThings Wifi Smart Plug и SmartThings Smart Bulb.

SmartThings Cam има Full-HD резолюция и поддържа High Dynamic Range (HDR), 145-градусово широкоъгълно видео. Според производителя камерата е в състояние да открива "интелигентно" обекти и движения в рамките на един миг. Тя е свързана с приложението SmartThings, което може да изпраща известия до смартфона на собственика за това, което открива при движението на обекти.

Устройствата SmartThings Cam и Wifi Smart Plug не изискват SmartThings Hub за настройка, като самата настройка може да стане чрез домашния Wi-Fi.

Wi-fi Smart Plug е интелигентен щепсел, който е достатъчно малък, за да позволи на две устройства да се поберат на един и същ контакт. Той е много подобен по функционалност на  Smart Plug на Amazon, но е още по-евтин и работи с Google Assistant в допълнение към гласовата система Alexa.

Smart Bulb пък е проста 9-ватова LED крушка с 806 лумена номинална мощност. Тя има топъл бял цвят и може да бъде затъмнявана, но няма възможност да показва други нюанси на бяло или пълен цветен спектър, както правят някои по-скъпи смарт крушки.

Цената на трите продукта са в диапазона между $9,99 и $89,99.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна