Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава официалното посещение в Русия на българската парламентарна делегация

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

Втори ден продължава официалното посещение в Русия на българската парламентарна делегация начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Председателят на българския парламент и депутатите от Групата за приятелство България-Русия ще поднесат венец на гробницата на незнайния воин в Александровската градина до стената на Кремъл. След това ще се срещнат с председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и с руския министър на външните работи Сергей Лавров. Очаква се да бъдат обсъдени редица сфери на двустранното сътрудничество, като акцентът бъде поставен върху енергетиката:

"Строителството на "Турски поток" върви усилено, но ние имаме желанието и вече работим по втората тръба на "Турски поток" и това е "Балкански поток". Предлагам така да я наричаме, защото тя на практика ще снабдява с газ този регион. Разбира се, другата тема, която ще засегнем, е АЕЦ "Белене", каза Цвета Караянчева за БНР и изрази надежда, че руската компания "Росатом" ще прояви интерес към проекта "Белене".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени