Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица отново е в групите на Шампионската лига по волейбол

Марица отново е в групите на Шампионската лига.
Снимка: БГНЕС

Марица (Пловдив) отново ще играе директно в групите на волейболната Шампионска лига, потвърдиха официално от европейската волейболна конфедерация ЦЕВ. Шампионките и носителки на националната купа на България за трета поредна година ще имат възможността да мерят сили с най-добрите отбори в Европа, след като през сезон 2017-2018 те извоюваха това право с успехи в ранните кръгове на най-престижния континентален клубен турнир, а през сезон 2018-2019 получиха правото да започнат директно от четвъртия кръг - груповата фаза.

Жълто-сините са един от 18-те тима, заслужили привилегията да прескочат първите кръгове от надпреварата:

Кандидати за останалите две места в групите, които ще бъдат запълнени от победителите в предишните два кръга и ще станат ясни най-късно на 14 ноември, са отбори от Албания, Босна и Херцеговина, Украйна, Унгария, Хърватия, Черна гора и Чехия.

Груповата фаза ще се проведе между 19 ноември и 18 февруари. 20-те участника ще бъдат разпределени в пет групи по четири, като датата на жребия все още не е обявена. Петимата победители и тримата подгласници с най-добри показатели ще се класират за четвъртфиналите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени