Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимира Маркова за БНР: Тежко състезание, доволна съм от медалите

Бранимира Маркова и Катрин Тасева
Снимка: БОК - Костадин Андонов


„Беше много тежко състезание. В първия ден буквално 6-ет часово състезание , което беше много, много трудно за гимнастичките. През 1 час стартираха на всеки уред. Всички момичетата са много подготвени. Предстоящото световно първенство за нас е изключително важно, защото е квалификация за олимпийските игри. Смятам, че всички гимнастички много сериозно се подготвят за това състезание“, заяви от Минск специално за БНР Бранимира Маркова – главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика (индивидуално). В този турнир Катрин Тасева спечели две отличия – сребърен медал във финала с топка и бронзов в този с лента.

Снимка

„Атмосферата на състезанието беше като на олимпийски игри. Стартът на Катрин не беше много успешен. Тя успя все пак втория ден по време на финалите на уредите да покаже наистина много по-добра игра. Много съм доволна от спечелените медали“, добави Маркова.

Снимка

„Това, че започна многобоя с изпълнение на новото съчетание с лента беше голямо предизвикателство за нея. Съчетанието е съвсем ново, в съвсем различно темпо. Въпреки всичко през втория ден Катрин успя да го изиграе много по-добре“, завърши Бранимира Маркова.

Снимка

Любопитен момент от престоя на Бранимира Маркова и Катрин Тасева на Игрите е, че двете са пропуснали церемонията по откриването, тъй като по това време е била официалната подиум тренировка.

Главният мениджър уточни още, че сега на момичетата предстои кратка почивка, след което отбора заминава на подготвителен лагер в Япония. Преди световното първенство през септември в Баку гимнастичките ни ще участват в още две световни купи – в Минск и в Казан.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени