Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шиникова постигна първа победа на Уимбълдън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изабелла Шиникова записа първа победа на турнира от Големия шлем Уимбълдън при третото си участие в квалификациите в Лондон.

Националката на България за „Фед къп“ се наложи с 6:3, 6:4 над достигалата до №45 в света шведка Юхана Ларшон. Първоначално Изабелла трябваше да играе с чехкинята Кристина Плишкова, която се отказа късно снощи.

Двубоят започна равностойно и всяка печелеше убедително сервис геймовете си. Шиникова успя да направи пробив за 5:3 и след това сервираше за сета. 27-годишната софиянка поведе с 40:0, когато Ларшон падна и поиска медицински таймаут. След подновяването на играта Изабелла незабавно реализира първата точка и спечели частта след 33 минути.

В началото на втория сет българката пропиля общо пет точки за пробив. В четвъртия гейм самата Шиникова трябваше да отрази две възможности за брейк. Веднага след това шведката отрази още четири точки за пробив. Най-сетне българката постигна брейк, с който поведе с 4:3. В следващия гейм тя отрази точка за рибрейк и затвърди. При 5:4 Изабелла сервира за мача и го направи на нула.

Тя завърши с 23 печеливши удари при 16 непредизвикани грешки.

Във втория кръг в „Ол Инглънд клъб“ Шиникова ще играе срещу словачката Яна Чепелова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна