Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Оряшкова пред БНР: Мечтата ми е Токио, ще мога да я сбъдна с борбата

Мария Оряшкова
Снимка: БОК - Костадин Андонов


„Борбата е начина да сбъдна мечата си, да участвам на Игрите в Токио. Може би за това ще се състезавам и в този спорт и тук. Разликата между двата спорта е огромна. Огромна е. Вече 6 месеца с Петър Касабов и другите момичета участвам в техни лагери. Бях в чужбина доста дълго време. Колкото е едно и също, толкова е и страшно различно. Разликата е в екипировката. Аз съм свикнала да хващам, там няма хващане за курки. Триката, бързината, килограмите, всичко е различно“, това сподели от Минск специално за БНР Мария Оряшкова, носителка на единствения до сега златен медал от вторите европейски игри в Минск.

Снимка

„Този медал е различен, защото отговорността е по-голяма. Самият форум е доста грандиозен. Не съм ходила на Олимпиада, но е нещо подобно. Емоциите са големи, но от умора няма много време да ги преживея. Гледам максимално да си почина, защото трябва да събера сили за борбата. Надявам се да се справя, но каквото сабя  покаже. Битката не е загубена, продължавам и не се отпускам“, допълни единствената състезателка, която на Игрите се състезава в два спорта.

Снимка

„Тук в Минск прецених, че трябва килограмите да са ми по-ниски. За първи път тук не свалях в самбото, защото там по-принцип държа по-високи килограми. Под 80 гледам да съм, но сега за борбата ще трябва да сваля още малко. Няма как да не успея. Имам два дни, но с малко повече лишения, с малко повече гладуване. Тръгнала съм по пътя и няма да се откажа на финалната права и то заради едни килограми“, завърши многократната ни световна шампионка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна