Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Всяка една иранска атака ще бъде посрещната с огромна и съкрушителна сила

Доналд Тръмп,президент на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападение върху "всичко американско" от страна на Иран ще бъде "посрещнато с огромна и съкрушителна сила", заяви във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп, добавяйки, че "в някои области "съкрушително" ще означава унищожително".

"Ръководството на Иран не разбира думите "добро" или "състрадание ", те никога не са ги имали. За съжаление, това, което те разбират, е силата и мощта, а САЩ са най-мощната военна сила в света, с 1,5 трилиона долара, инвестирани само през последните две години", започна той своя дълг днешен пост в Туитър, който е факт само ден, след като Съединените щати въведоха нови санкции срещу Техеран.

"Много невежото и оскърбително изявление на Иран, изложено днес, само показва, че те не разбират реалността", продължи Тръмп, подчертавайки, че правителството в Техеран "изразходва всичките си пари за терор".

Освен това американският президент посочи, че "САЩ не са забравили използваните от Иран бомби, които убиха 2000 американци и раниха много други".

"Всяка атака от страна на Иран върху нещо американско ще бъде посрещната с огромна и съкрушителна сила. В някои области "съкрушително" ще означава унищожително. Никога повече Джон Кери и Обама!", написа в заключение Тръмп.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени