Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петдесет и два екипажа са заявили участие в 39-ото издание на „Монбат Рали Сливен“

За първи път в състезанието се включва нова отсечка и финален дълъг етап, съобщи мениджърът на ралито Атанас Чанев.
Снимка: Стоян Радев

Петдесет и два екипажа са подали заявка за участие в 39-ото издание на „Монбат Рали Сливен“, съобщиха организаторите на автомобилната надпревара. В състезанието ще се включат и екипажи от Гърция, Турция, Румъния, Унгария и Сърбия. Церемониалният старт ще бъде даден в петък от площад „Хаджи Димитър“ в 20.30 часа. 

Единадесет скоростни етапа ще трябва да преодолеят рали екипажите в двата състезателни дни. Те са с обща дължина над 164 километра. За първи път в състезанието се включва нова отсечка и финален дълъг етап, съобщи мениджърът на ралито Атанас Чанев.

"Отсечка „Трапоклово“, която е изцяло нова. Никога до момента не сме я карали на рали. Тя е с дължина 11 километра. Стартира от село Трапоклово и финишира малко преди разклона за пътя от „Петолъчката“ към Котел. Най-дългата отсечка в нашия шампионат е „Сините камъни,“ която е с дължина 33,5 километра. Тя ще бъде последна за състезанието и ще носи специални бонус точки на състезателите, което значи, че до последно те трябва да в кондиция.

Суперспециалният градски етап ще се проведе в събота от 18.00 часа. Под номер едно в стартовия списък са шампионите и настоящи лидери в Балканския рали трофей румънците Дан Гъртофан и Тудор Марза, следвани Мирослав Ангелов/Георги Гаджев и трети Тихомир Стратиев/ Еди Сивов. Турският екипаж Мустафа Чакал/ Озден Юлмаз стартира четвърти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!