Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сградата е била санирана преди 5-6 години

Срути се част от изолацията на училище в центъра на Пловдив

Пострадали няма, децата са били изведени от училището

7
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Част от изолацията на Професионалната гимназия по битова техника до Понеделник пазара в Пловдив се срути преди обяд днес. 

Една част от хоризонталната изолация падна от последния етаж, а втората от страничната стена на гимназията като се свлече вертикално отгоре до долу. Пострадали няма, децата са били изведени от училището, а учебните часове са били намалени. 

Извикана е Пожарната, както и фирмата, която е санирала училището преди 5-6 години. Пристигналият екип е отстранил останалите по фасадата опасни отломки стиропор и мазилка. 

Причините за срутената изолация на гимназията по битова техника тепърва ще се изясняват, но не се изключва възможността щетите да са вследствие на последната буря. Звукът  от откъртването на мазилките е бил доста силен и неприятен. 

Обновяването на сградата е приключено през 2013-та година. Гаранционният срок, който е 60 месеца, е изтекъл, но сградата е застрахована, уточни директорката Гергана Георгиева. Тя вече е провела разговори както с фирмата-изпълнител на ремонта, така и с инвеститорския контрол.

Преди шест години училището е обновено по проект за близо 100 хиляди лева. Освен изолация  включва ремонт на подпокривното пространство, улуци, обшивки и дограма, но за друга сграда на училището. 

Дейностите са извършени от фирма „Пловдивстройресурс“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна