Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуван е полицай от 4 РПУ в София за участие в схема за продажба на наркотици

| обновено на 27.06.19 в 18:53

Двама полицаи от Четвърто РПУ в София бяха днес задържани при акция на "Вътрешна сигурност" в МВР. Те са заподозрени, че участват в схема за продажба на дрога. Единият от полицаите е задържан близо до сградата на Районния съд в столицата, а другият в сградата на районното полицейско управление.

В късния следобед единият служител беше освободен заради липса на преки доказателства срещу него, че е участвал в схемата.

Арестуваният полицай е служител в Четвърто РПУ в София, работел е в отдел "Охранителна полиция". В системата е бил отскоро, обясниха от МВР. Задържаният служител е разследван от колегите си от "Вътрешна сигурност" от около 3 месеца.

Следствените действия продължават.
При ареста на служителят на МВР в столичния квартал "Лагера" огледите продължиха няколко часа. При акцията бяха открити и пари, за момента техният произход е неясен. Няма категорично потвърждение, че в полицая са намерени наркотици.

Пред БГНЕС вътрешният министър Младен Маринов уточни, че сигналът за престъпна дейност е подаден от Столичната дирекция на вътрешните работи:

„В момента вървят още процесуално-следствени действия, така че всяка друга информация ще попречи на разследването“, подчерта Маринов и увери, че веднага след приключване на следствените действия МВР и прокуратурата ще излязат с официална информация по случая.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна