Eмисия новини
от 14.00 часа

Христо Иванов: Проблемът с КПКОНПИ е в регламента и в цялостния модел, който го обслужва

Снимка: БГНЕС

“Ние сме абсолютно последователни противници както на създаването на КПКОНПИ в настоящия ѝ модел, така и на назначаването на Пламен Георгиев на този пост, така и на всичките акции, които видяхме, които потвърдиха нашите изначални диагнози, че при това форматиране на този орган, той не може да се превърне в нищо друго, освен в тефтерчето на Филип Златанов…, каза пред БНР съпредседателят на “Демократична България“ Христо Иванов по въпроса настояването за закриването на Антикорупционната комисия, защото се счита за ненужен орган.

Според него проблемът е “във всичко“:

“В регламента, в лицето Пламен Георгиев и в цялостния подход, който обслужва този регламент“.

В интервю за предаването “12+3“ Иванов направи коментар и по темата за партийните субсидии:

“Големият проблем на общественото недоволство от партийните субсидии може да се види в самия подход на партиите към темата сега – законодателно. Никой не беше попитан извън тези актьори, които гледахме да си подмятат тази тема в някакви игри по между им. Партиите, които са получавали субсидии, не използваха тази субсидия, за да поръчат едно проучване… “.

Иванов счита още, че моделът за финансиране на партиите е “въпрос на сложен баланс“.

“Има множество модели, всеки от тези модели е въпрос на сложен баланс – няма да е просто само бизнесът, няма да бъде само държавата… “.

Интервюто с Христо Иванов можете да чуете от звуковия файл.

Още от