Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов посети нов логистичен център, в който ще бъдат разкрити 300 работни места

Борисов инспектира строителството на автомагистрала "Европа"

| обновено на 27.06.19 в 16:08
Премиерът кара мотокар при обиколката си в нов логистичен център край София.
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов днес посети Икономическата зона "София-Божурище", за да разгледа нов логистичен център, в който ще бъдат разкрити 300 нови работни места. В него ще се инвестират 107 милиона евро, уточняват от правителствената пресслужба.

"107 млн. лв. инвестиции. Казвам го за тия, които говорят за инвестиции", каза премиерът, който кара мотокар при обиколката си, по време на която беше придружен от вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

После премиерът и министрите посетиха завод за детайли за опаковъчни машини, намиращ се също в индустриалната зона:

"Работят с настроение. Като има заплати. Така се вдигат доходите - с работа. И затова идват инвеститорите, затова правят вече реални заводи. Не ония шменти капели, дето продадоха БТК-та, ЕРП-та. Това е реалната икономика, това носи БВП и пари. Те не могат да си управляват субсидиите. Тая техника са ДДС, продава се в България, затова се вдига БВП и е нагоре вертикала", коментира още премиерът Бойко Борисов.

По-късно той инспектира строителството на автомагистрала "Европа" в участъка Драгоман-Сливница. Проектът започна в средата на май и се очаква да бъде завършен до 2021 година. Борисов разпореди ускорено да бъде изграден пътят за Индустриална зона Божурище. Премиерът очаква в кратки срокове приходи от въвеждането на тол системата:  

"Тол системата я вкарвайте. Тези тирове, дето вървят, да плащат. Аз искам да вдигам още от догодина с 10% доходите, искаме да дадеме повече пари за медицинските сестри, не може само да бъркаме у готовите пари на приходните агенции".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени