Eмисия новини
от часа

Закриват инфекциозното отделение на болницата в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Инфекциозното отделение на районната болница в Кюстендил се закрива поради липса на специалисти, които да попълнят екипа, каза за БНР гл. лекар на здравното заведение д-р Александър Величков. "Хоризонт" съобщи за това още преди месец. Същевременно на днешното заседание на Общинсикя съвет беше предложено да се търси специалист, а не да се закрива отделението.

Общински съветници припомниха, че миналата година бяха закрити отделенията "Уши, нос, гърло", очното и кожното отделение, а сега и инфекциозното, което е недопустимо като мярка при решаване на ситуацията. В града има регистрирани над 50 случая с морбили. Управителят на болницата д-р Александър Величков каза за БНР, че закриването на отделението няма да е в ущърб и да ощети пациентите:

"Модел на пациент съм направил сметка къде ще се лекува, как ще се лекува, как ще се преглежда, как ще се диагностицира. Направил съм сметка за всеки един модел пациент. Никой пациент нищо няма да усети".

Ако се наложи, болни ще бъдат изпращани в други болници:

"Имаме 10-12 човека годишно, които няма да можем да поемем поради специфични инфекциозни заболявания, съответно ще ги насочим към Инфекциозна болница София, няма да усетят нищо".


Още от